Долучитися до партії Підтримати фінансово

Інформація, яку оприлюднила в ефірі об’єднаного телемарафону ведуча Наталія Мосейчук, була неправдивою – СБУ та Генпрокуратура надали чіткі відповіді

Пресслужба Політичної партії “Сила і Честь” отримала відповіді на адвокатський запит до Служби безпеки України та Офісу Генерального Прокурора України стосовно:

– чи внесені до ЄРДР відомості щодо кримінальних правопорушень, які вчинені Смешком Ігорем Петровичем чи в яких він є учасником кримінального провадження;
– чи здійснюється сьогодні органами досудового слідства будь-яке досудове розслідування відносно Ігоря Смешка;
– чи існують сьогодні будь-які кримінальні провадження, в межах яких вручено повідомлення чи направлено обвинувальний акт до суду відносно Ігоря Смешка.

Відповіді СБУ та Офісу Генпрокурора (копії оригіналів — додаються) повністю спростовують інформацію, яку оприлюднила 6 серпня 2022 року в ефірі об’єднаного телемарафону ведуча телеканалу “1+1” Наталія Мосейчук, посилаючись на “українські пабліки” – про те, що “нібито з’явилося провадження щодо пана Смешка, Голови СБУ колишнього, і йому начебто інкримінують держзраду і говорять про те, що начебто він готувався стати Президентом України після того, як Володимир Зеленський мав би втекти з України” (прим. інший журналіст у студії під час цього ефіру, навіть, назвав Ігоря Смешка «гауляйтером»).

Зокрема, у відповіді СБУ зазначається, що згідно з даними Єдиного реєстру досудових розслідувань станом на 12.08.2022 кримінальні провадження відносно або за підозрою громадянина Смешка Ігоря Петровича, 17.08.1955 р.н., слідчими органів безпеки не розслідуються, обвинувальні акти за його обвинуваченням до суду не направлялися.

Таким чином, поширена в ефірі об’єднаного телемарафону інформація не відповідає дійсності, є негативною, посягає на честь, гідність та ділову репутацію Ігоря Смешка і спрямована на підрив його авторитету у суспільстві.

Крім того, досвідчена телеведуча не могла не знати, що розслідування подібних справ належить до компетенції правоохоронних органів — СБУ та Офісу Генерального прокурора, а не до Головного управління розвідки Міністерства оборони, до представника пресслужби якого вона звернулася під час ефіру за коментарем «про розслідування».

Вважаємо, що за усіма ознаками (момент оприлюднення фейку, звернення за коментарем до гостя студії, який згідно з компетенцією його організації не міг коментувати справи, які розслідуються правоохоронними органами, а особливо – подальше мовчання телеканалу з приводу оприлюдненої ним “брехливої сенсації”) – це свідчить про інформаційну політичну провокацію, яка мала вдарити по репутації Ігоря Смешка.

Причому, вона була проведена саме у той час, коли на офіційному сайті Президента України 4 серпня 2022 року було зареєстровану Петицію  №22/152492-еп, про призначення Смешка Ігоря Петровича на посаду голови СБУ https://petition.president.gov.ua/petition/152492.
Можлива мета цієї провокації — завадити збору 25 тисяч підписів на підтримку петиції та подальшому можливому розгляду цієї кадрової пропозиції Президентом України.

Інформуємо, що ні сам генерал Ігор Смешко, ні Політична партія «Сила і Честь» не є ініціатором цієї петиції, а її автор — громадянин України, який очевидно є прихильником Ігоря Смешка — вірогідно діяв на власний розсуд та із добрими намірами.

На жаль, цю інформаційно-політичну провокацію, до якої активно долучилися й проросійські ЗМІ, “підтримали” окремі українські мас-медіа, а також дописувачі у соцмережах і деякі власники Ютуб-каналів.

Пресслужба Політичної партії “Сила і Честь” має перелік ЗМІ, які розповсюдили відверту брехню, та звертається до їх редакцій з проханням видалити цей інформаційний бруд та опублікувати відповідні спростування.

Ми також сподіваємося, що телеведуча Наталія Мосейчук не була зацікавлена у цій провокації, використавши для неї ефір на рейтинговому телеканалі, який під час воєнного стану є інтегрованим у загальнонаціональну мережу телерадіомовлення. Щиро очікуємо від неї також відповідного офіційного спростування брехні у спосіб, яким вона була поширена на цьому ж телеканалі.

Вважаємо, що під час повномасштабної війни Росії проти України не можна планувати і брати участь у подібних інформаційних спецопераціях. Будь-яка політична боротьба має бути припинена до здобуття перемоги. Інформаційні диверсії з боку агресора або прояв політичної боротьби, і те й інше можуть бути однаковими викликами національній безпеці і обороні нашої країни.

Вкотре нагадуємо, що, на жаль, в українській історії забагато прикладів, коли через чвари, звинувачення, кон’юнктурну брехню та цілеспрямовану дезінформацію ми втрачали спочатку перемогу, а потім і незалежність.

Ми впевнені, що під час війни — маємо бути усі однією партію — Партією Патріотів України.

Слава Україні та її Героям!
Смерть ворогам України!
Перемога буде за Нами!

 

Пресслужба Політичної Партії «Сила і Честь»

#”Де Ігор Смешко – відповідь

#”Наталія Мосейчук розповсюдила фейк, що Смешко планували поставити гауляйтером